OsloMet: – Jeg vil anslå at vi har redusert manuelt arbeid med 75% ved bruk av NOA

NOA fikser oppmøteregistreringen til første studiedag

Å registrere studenter som «Møtt» ved opprop eller papirliste til første studiedag er en manuell oppgave som krever tid og ressurser. Men dette slipper heldigvis våre kunder som bruker NOA til oppmøteregistrering.

Canisius Habyarimana, senioringeniør ved seksjon for digitalisering av utdanning ved OsloMet, har hatt ansvaret for at riktige data har kommet på plass i NOA fra FS, inkludert studentdata, tidspunkt for utsendelse av sms, oppmøtetidspunkt og tallkoder tilhørende studieprogrammene.

Utfordringene før NOA var flere papirlister som måtte samles ved fakultetene og sendes til opptakskontoret for videre punching i FS, som betød mye arbeid ved fakultetene og antageligvis mindre kontroll etter min mening

Canisius Habyarimana, Oslo Met

OsloMet benyttet tjenesten først høsten 2020 på ca 7000 førsteårsstudenter.

– Basert på disse erfaringene så vi at det ville være genialt med en integrasjon mellom NOA og FS sin opptaksmodul, for henting og tilbakeskriving av oppmøtedata, noe som kom på plass til opptaket i 2021, forteller Habyarimana.

Habyarimana mener løsningen er verdifull for OsloMet fordi den dekker behov for høyere utdanningsinstitusjoner som praktiserer første gangs oppmøteregistrering.

Jeg vil anslå at vi har redusert manuelt arbeid med 75% med denne integrasjonen, og med et par nye tilpasninger vil løsningen bli enda mer robust for OsloMet neste opptak.

Canisius Habyarimana, Oslo Met


Hege Longva, grunder og daglig leder i NOA, er stolt over at så mange universitet og høyskoler har tatt i bruk NOA.

-Vi ser fram til å kunne hjelpe enda flere til neste opptak, forteller Longva.

Tjenesten for førstegangsoppmøte blir benyttet av ca 25.000 studenter ved OsloMet, Universitetet i Sørøst Norge, Høgskolen i Østfold, NLA og UIA.

NOA er enkel og effektiviserer oppmøteregistrering. Studentene mottar en sms med en lenke som kobler dem til studieprogrammet deres. Studentene taster deretter inn en kode som bekreftelse på oppmøte.

Forrige
Forrige

– Det gjør det lettere for studentene 

Neste
Neste

NOA går over på norske servere