Nå kan du bruke NOA både som oppmøte- og smittesporingsystem

Universitetet i Agder tar i bruk NOA sin løsning for smittesporing ved sine campuser i Grimstad og Kristiansand våren 2021. Målet er å få oversikt over hvem som sitter hvor under forelesninger for å forhindre karantene for alle som har besøkt en forelesningssal ved eventuelt smitteutbrudd.

 

Alle seter som skal være i bruk i en forelesningssal merkes med en unik QR-kode. Studentene laster ned NOA-appen, logger inn med studiestedets brukernavn og passord og skanner koden på plassen man setter seg på. Ved situasjoner der smitte er påvist på en student trenger man dermed ikke sende hjem alle som var i rommet, men bare de som satt nærmest den smittede i aktuelt tidsrom.

I midten av desember fikk vi en forespørsel fra Kevin Adriaansen, prosjektleder for Studieadministrative Systemer ved Universitetet i Agder, om NOA kunne levere et smidig og enkelt smittesporingssystem med utgangspunkt i appen som allerede er i bruk for oppmøteregistrering i store deler av emnene ved Universitetet.

My Post (14).jpg

Vi hadde allerede funksjonalitet med å kunne sjekke inn med QR koder, og vi hadde allerede funksjonalitet med å registrere undervisningsrom og GPS-koordinater til disse. Ved å videreutvikle dette kunne vi relativt raskt komme opp med en smart og smidig løsning som dekker UIA sitt behov for smittesporing våren 2021.

Løsningen går ut på at alle seter som skal være i bruk i et auditorium merkes med en unik QR kode som studenten skanner når hen setter seg. Alternativt kan studenten taste inn en tall/bokstavkode dersom man ikke ønsker å bruke kamera til innsjekking. Man kan selvsagt også generere koder for grupperom eller klasserom der det ikke er hensiktsmessig å plassere ut koder ned på setenivå.

 
Smittesporing.jpg

Smittesporing og oppmøteregistrering i ett og samme system

Studenten logger inn i appen med samme brukernavn og passord som til studiestedets andre systemer. Dersom brukeren ikke finnes i systemet fra tidligere, dvs ikke går i emner som bruker NOA per i dag, vil NOA automatisk lage en bruker ved å hente data fra FS. Studenten vil med andre ord ikke støte på noe hinder for å registrere oppmøtet sitt, eller måtte fylle inn data og tekst selv for å komme videre i appen. Det skal være enkelt og greit.

Både rom, seter og bruker vil ha en liste over innsjekkinger. Det vil være mulig å ta ut rapport med alle innsjekkinger for rom, sete eller student innenfor et gitt tidsintervall. Det kreves rollen Administrator i NOA for å hente ut disse listene.

Ved situasjoner der smitte blir påvist på en student, vil man kunne konsentrere seg om nærkontaktene og ikke måtte sende alle i rommet i karantene.

 

Har dere behov for et smittesporingssystem på campus? Ta kontakt med oss så hjelper vi dere raskt igang.

Fyll ut skjema så kontakter vi deg så fort som mulig. Eller se kontaktside og kontakt oss direkte.

Forrige
Forrige

Avverget å sende hele klasserommet i karantene

Neste
Neste

Ny funksjon: Egendefinert innsjekkingsområde