NOA går over på norske servere

NOA har byttet ut Heroku, eid av amerikanske Amazon med servere i Irland, med norske Tussa og servere på Sunnmøre. Dette gjør vi for å trygge våre kunder og brukere slik at vi kan hjelpe enda flere med oppmøteregistrering.

Bakgrunnen for beslutningen:
EU-domstolen avsa 16. juli 2020 en prinsipiell dom om overføring av personopplysninger til land utenfor EU/EØS som kan få betydning for flere digitale løsninger som benyttes av innbyggere, offentlige og private virksomheter. Avgjørelsen kalles «Schrems II-dommen» etter den østerrikske personvernaktivisten Max Schrems. Schrems klaget til det irske datatilsynet for å stoppe overføringen av personopplysninger mellom Facebook Irland og Facebook Inc. i USA. Han begrunnet dette med at personopplysningene hans ikke var godt nok beskyttet i USA.

En konsekvens av Schrems II-dommen er altså strengere overføringsgrunnlag fra EU til USA for å sikre personvernet.

I NOA velger vi derfor å fjerne all usikkerhet rundt denne problematikken ved å gå over til norske Tussa med lagring, overvåkning og daglig backup på ekstern lokasjon.

Ønsker du å høre mer om NOAs sikre tjenester og ta dem i bruk allerede fra denne høsten, ta kontakt med oss her vi kontaktskjema, eller send en mail direkte til hege@noticeofattendance.com.

Tussa servere.JPG
Forrige
Forrige

OsloMet: – Jeg vil anslå at vi har redusert manuelt arbeid med 75% ved bruk av NOA

Neste
Neste

Nytt i NOA: Innlogging via Feide